Leleplezés

Leleplező: Az USA műholdas felvételei mutatják az MH17-et lelövő ukrán katonákat

A kitüntetett riporter forrása szerint Washington hazudik a tragédia felelőseiről

PAUL JOSEPH WATSON ÍRÁSA
2014. július 21.
________________________________________

Robert Parry, az Associated Press korábbi kitüntetett riporterének hírszerző forrása szerint az Egyesült Államoknak műholdas felvételei vannak, amelyek azt mutatják, hogy ukrán katonák felelősek a maláj légitársaság 17. járatának a lelövéséért. Minden megfelelő vizsgálatot mellőzve, az utóbbi néhány napban a média retorikája a repülőgép lelövéséért szilárdan az oroszok által támogatott ukrán lázadókat hibáztatta, de Parry forrása más történetet ad elő.

Az a forrás, aki a múltban hasonló ügyekben pontos információval szolgált, most azt mondta nekem, hogy az USA hírszerző ügynökségeinek részletes műholdas felvételei vannak a valószínű rakétaütegről, amely a végzetes rakétát indította, de az az ukrán kormánykatonák irányítása alattinak tűnik, ugyanis olyan egyenruhában vannak, mint az ukránok.

A forrás szerint a CIA elemzői még nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a katonák ténylegesen keletukrán lázadók hasonló egyenruhában, de a kiinduló értékelés az volt, hogy ezek ukrán katonák. Arra is utaltak, hogy az érintett katonák fegyelmezetlenek voltak, és lehet, hogy részegek, mivel a képeken a helyszínen szétszórt söröspalackok voltak láthatók, mondta a forrás.

A hivatalos sajtó – segítségül hívva a fáradt „összeesküvési elméletet” – megpróbált kizárni minden kételyt a hivatalos narratívát illetően, amely szerint az incidensért ukrán lázadók felelősek. Parry információi aligha tekinthetők bizonytalannak, hiszen neki kulcsfontosságú szerepe volt az Irán-ellenes botrány tényeinek átadásában az Associated Press és a Newsweek részére. Valóban, Parry nyomozómunkája hírszerzési kérdésekben – ezekért George Polk díjban részesült – arra utal, hogy a forrása által adott információ komoly, figyelemre méltó.

Az USA és Ukrajna hatóságai továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a tragédiáért a Moszkva támogatta szeparatisták felelősek, állítva, hogy a gép leszedéséhez BUK rakátarendszert használtak. Ez azonban ellentmond Vitalij Jarema ukrán főügyésznek, aki így nyilatkozott: „Az utasszállító gép lelövése után a katonák azt mondták az elnöknek, hogy a terroristák nem rendelkeznek a mi BUK rakétarendszereinkkel”.

Egy ezzel összefüggő fejlemény: audio szakértők, akik annak az ukrán hatóságok által kibocsájtott felvételnek a hitelességét vizsgálták, amely az oroszok támogatta lázadók felelősségét bizonyította volna az MH17 elleni rakétatámadásban, arra a következtetésre jutottak, hogy a szalag hamisítvány volt. „A szalag második fragmense három darabból áll, de egyetlen hangfelvételként mutatták be. A spektrális és időelemzés azonban kimutatta, hogy a párbeszédet darabokra vágták, majd összeállították. A rövid szünetek a szalagon árulkodók: az audiofájl megőrizte az időjeleket, mutatván, hogy a párbeszédet különböző epizódokból vágták össze,” mondta a szakértő, jelenti az ITAR-TASSZ.

Fordította: Szende György

http://www.theburningplatform.com/2014/07/21/whistleblower-u-s-satellite-images-show-ukrainian-troops-shooting-down-mh17/
Facebook https://www.facebook.com/paul.j.watson.71
Paul Joseph Watson @ https://twitter.com/PrisonPlanet