Emelkedtek a tétek a lelőtt repülőgép ügyében

2014. július 28.

1. A magyar tévé mondta be: Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának véleménye szerint A MALAJZIAI UTASSZÁLLÍTÓ GÉP LELÖVÉSE HÁBORÚS BŰNTETT. Azt, aki azt elkövette, bíróság elé kell állítani, AKÁRKI IS LEGYEN AZ ILLETŐ.

Vagyis a játszma két- (három-) esélyes. ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY A GÉP LELÖVÉSÉT VIZSGÁLÓ BIZOTTSÁG MILYEN KÖVETKEZTETÉSRE JUT.

Ha azt hozná ki, ami nagyon valószínű – vagyis hogy a gépet A KIJEVI JUNTA LÖVETTE LE –, az óriási világbotrány lenne. Hágába, a bíróság elé menne nemcsak az illegitim Valcman elnök és tömeggyilkos bandája, de a 2010. évi Nobel-békedíj birtokosa, az EU is, ÉS FŐLEG PEDIG A VEREKEDŐS, A VILÁGON URALKODÓ ÁLLAM ég majd, mint a rongy. Egyszer s mindenkorra lelepleződvén, kifélék, mifélék is ők valójában. AMIT UGYEBÁR SEMMIKÉPPEN SEM LEHET HAGYNI, ezért mindent megtesznek, hogy ezt elkerüljék.

A második, illetve harmadik esély esetünkben ugyanazt jelenti. Vagyis: a Donyec-medencei népfelkelés vezetői, illetve Vlagyimir Putyin orosz elnök a háborús bűnösök. EZ AZT JELENTENÉ, HOGY A DONYEC-MEDENCEI NÉPFELKELÉS VÉRBEFOJTÁSÁRA MEGINDÍTANDÓ NEMZETKÖZI INTERVENCIÓ JOGOS, nem szükséges például az ENSZ hozzájárulása sem. (Nem mintha a jenkik és ólomkatonáik szervezete eddig is különösebben zavartatta volna magát e téren.) PUTYINNAL KAPCSOLATBAN EZ ESETBEN A JENKIK MEGÜTNÉK A FŐNYEREMÉNYT: Amerika legveszélyesebb ellensége ezzel szalonképtelen tömeggyilkossá válik – ezért rendszere megdöntéséhez teljes joggal lehet hozzálátni. ENNÉL FONTOSABB CÉLJA JELENLEG NINCS IS TALÁN AZ AMERIKAI KÜLPOLITIKÁNAK.

2. A junta máris orrontja a közelgő diadalt: bár a feketedobozt vizsgáló bizottság jószerével még hozzá sem látott a doboz adatainak elemzéséhez, legalábbis még messze nincs kész a végleges válasszal.

Kijev azonban megszellőztette a bizottság véleményét: a repülőgépet légvédelmi rakéta lőtte le. (Nem telibe találta, hanem mellette felrobbanván olyan lökéshullámokat keltett, melyek következtében a gép törzse kettévált, szárnyai letörtek. A szétrobbant rakéta repeszeinek nyomai valóban látszanak a gép törzsén.)

Hogy Kijev idő előtt sietett információt megszellőztetni, az még a vizsgálatot vezető hollandok rosszallását is kiváltotta.

Valószínűleg azt megtudjuk majd, hogy a gép tényleg a rakéta miatt zuhant le. Azt azonban kevéssé valószínű, hogy megtudjuk: KI LŐTTE FÖL A RAKÉTÁT. Annyit már most is tudunk: OROSZ GYÁRTMÁNYÚ rakétáról van szó. Ami nem nagy kunszt: az ukránok hadifelszerelése (is) ma még orosz gyártmányú.

Ezért lehetünk szkeptikusok amiatt, hogy a feketedoboz vizsgálatát az a Nagy-Britannia végzi, amelynek korábbi miniszterelnöke, legfőbb szövetségesével, az USA-val együtt hazudta évekig az iraki tömegpusztító fegyvereket (akkor is a titkosszolgálatok biztos, megcáfolhatatlan bizonyítékaira hivatkoztak).

3. Nemrégiben a német titkosszolgálat birtokába került és kiszivárgott egy július 22-i telefonbeszélgetés Obama, illetve Valcman bábelnök között. A beszélgetés egy része a szerencsétlenség kivizsgálására vonatkozik. Íme:

“POROSENKO: És mi van a fekete dobozokkal? … Angliába küldtem a szakembereinket… hogy dolgozzanak összhangban az angolokkal… De az oroszok is hozzáférést kérnek azokhoz a magnókhoz, vagy mi van ottan… És ez nagyon veszélyes, nekünk is, maguknak is… AZ OROSZOKAT MÉG CSAK A KÖZELBE SE SZABAD ENGEDNI… Különben…

OBAMA: EZZEL KAPCSOLATBAN MÁR BESZÉLTEM CAMERONNAL… MINDEN RENDBEN LESZ. AZ EMBEREI MINDENT MEGTESZNEK, AMIT MEG KELL TENNI…”

Az állítólagos iraki tömegpusztító fegyverek emlékével van okunk gyanítani: az a “minden”, amit “meg kell tenni”, adott esetben lehet az is, hogy a tények dacára a rakéta fellövésének bűnösét a népfelkelőkben, illetve abban a Putyin elnökben találják meg, aki tömeggyilkos fegyverekkel látja el őket. (Még az a sugalmazás sem halt el teljesen, hogy a maláj gépet orosz területről lőtték le.)

ÉS AKKOR JÖHET A NEMZETKÖZI BÜNTETŐAKCIÓ A TÖRVÉNYEN KÍVÜLIVÉ VÁLT GYILKOSOK ÉS TERRORISTÁK ELLEN.

Ennek érdekében a Nyugat már most sem tétlenkedik.

4. A kijevi amerikai nagykövet csatlakozott a repülőgép lelövését kommentálók falshangú kórusához. Önszorgalomból a Twitteren kitett négy elmosódott fényképet, mely az állítólag a gépet lelövő orosz rakétaállásokról készült műholdas képfelvétel. A képeken jószerével semmi sem látszik.

Az orosz Honvédelmi Minisztérium sajtótájékoztatót tartott, amelyen MEGNEVEZTÉK AZT AZ (egyébként titkos) AMERIKAI KÉM MŰHOLD FELVEVŐT, AMELY A KÉRDÉSES IDŐPONTBAN FELVÉTELEKET KÉSZÍTETT. Az már kiszivárgott: a műhold RÖGZÍTETTE AZ UKRÁN LÉGVÉDELMI RAKÉTA FELLÖVÉSÉT IS. (A jenkik – szokásos hazudozásaikon túl – az orosz fél többszöri követelésének dacára, AZÉRT SEM HAJLANDÓK A BIRTOKUKBAN LÉVŐ FELVÉTELEKET NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI, mert a hírek szerint sokkolta őket, hogy az egyébként titkos próbaúton lévő kémműhold adatait, cselekményeit az orosz fél pontosan meg tudta nevezni.)

(Oroszország, bezzeg, közzétette azt a képet, amelyen 17-én még látható az a bizonyos gyanúba keveredett UKRÁN rakétakilövő állás – ám másnap, 18-án, már nem. Már tudjuk, hogy úton volt NYUGAT-UKRAJNA BELSEJE FELÉ.)

5. A hazugság csődjének biztos jele, hogy IMMÁR AZ UKRÁN FÉL IS NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT EGY VÁLTOZATOT, amely bizony AZ Ő FELELŐSSÉGÉT BIZONYÍTJA. E változat szerint JÚLIUS 17-ÉN, AZ UTASSZÁLLÍTÓ LELÖVÉSÉNEK IDŐPONTJÁBAN, AZ UKRÁN HADSEREG VALÓBAN GYAKORLATOZOTT A TÉRSÉGBEN. Azt gyakorolták, hogy a sokat emlegetett “Buk” légvédelmi RAKÉTARENDSZER (amely nem egy kilövőállásból és annak rakétáiból, hanem több, különböző helyszíneken állomásozó komponensből áll) KEZELŐI ÉSZLELIK-E ELLENSÉGES REPÜLŐGÉP BEREPÜLÉSÉT. (Itt érdemes emlékeztetni: AZ UKRÁN FÉL MINDEDDIG HATÁROZOTTAN TAGADTA, HOGY A TÉRSÉGBEN AZNAP HADGYAKORLAT LETT VOLNA, noha ezt orosz részről nyilvánosságra hozták.)

Itt egy pillanatra ismét emlékeztetni kell arra a két ukrán vadászgépre, amelyekről immár tudjuk: a maláj utasszállító gép nyomába eredtek. Emlékeztetni kell arra az egyszer elhangzott tanúvallomásra is, amely szerint a maláj gép lezuhanásakor helyi lakosok egy ejtőernyőst láttak aláereszkedni.

Nos, a mostani ukrán változat szerint A KÉT UKRÁN VADÁSZGÉP REPÜLÉSE A HADGYAKORLAT RÉSZE VOLT. MEG KELLETT ŐKET SEMMISÍTENI. Miközben mindez zajlott, váratlanul a légtérben termett a maláj utasszállító, amelyet – megint csak emlékeztetőül – egy ukrán, minden bizonnyal dnyepropetrovszki légiirányító eredeti repülési útvonaláról letérítve, lényegesen északabbra, a hadműveleti terület fölé terelt, egyben jó 500 méterrel lejjebb is szállított. (A két SZU-25-ös ukrán vadászgép maximális repülési magassága nem sokkal haladja meg a tízezer métert).

AZ EREDETI REÜLÉSI ÚTVONALÁRÓL LETÉRÍTETT, 500 MÉTERREL PEDIG LEJJEBB VEZÉRELT UTASSZÁLLÍTÓ ÍGY mintegy ÖSSZEKEVEREDETT A KÉT VADÁSZGÉPPEL. A gyakorlat célja az volt, hogy a légvédelmi rakétarendszer rakétáival MEGSEMMISÍTSEN EGY GÉPET. Olyan magasságban, természetesen, ahol szemmel már nem láthatók a repülők. Aki a kilövőpultot kezelte – a mostani ukrán változat szerint – MONITORÁN EGY ÖSSZEFÜGGŐ NAGY PONTOT LÁTOTT CSUPÁN. Az összefüggő nagy pont: a két, egymást takaró gép volt. A HADGYAKORLAT ELŐTT, NYILVÁN EGYEZTETETT TERV SZERINT, A VALÓJÁBAN LELÖVENDŐ (a gyakorlat céljából feláldozandó) UKRÁN VADÁSZGÉP PILÓTÁJA KATAPULTÁLT, MIELŐTT A RAKÉTA GÉPÉBE CSAPÓDOTT VOLNA. ÁM A RAKÉTA NEM A VADÁSZGÉPBE CSAPÓDOTT (amely, irányítás nélkül maradva, kevéssel később maga is lezuhant) HANEM A VELE EGY VONALBAN HALADÓ UTASSZÁLLÍTÓ KÖZVETLEN KÖZELÉBEN ROBBANT FEL.

És ez a leginkább elfogadható variáns, amivel az ukrán fél elő tudott hozakodni. A LEGJOBB ESETBEN IS AZ UKRÁN FÉL HIBÁJÁBÓL következett be a baleset.

Az utótörténethez tartozik: A SIKERESEN KATAPULTÁLT PILÓTA, ILLETVE A RAKÉTA INDÍTÓGOMBJÁT MEGNYOMÓ KATONA AZÓTA NYOMTALANUL ELTŰNT. AHOGY ELTŰNT az a kijevi légi irányítási központban dolgozó CARLOS NEVŰ SPANYOL LÉGIIRÁNYÍTÓ IS, aki elsőként hozta nyilvánosságra, hogy az utasszállítónak két ukrán vadászgép is a nyomába eredt. Azt pedig már Carlos is megírta annak idején: röviddel az eset után a nemzetbiztonsági szolgálat fegyveresei lerohanták a kijevi légi irányítási központot, mindenkit kizavartak onnan, az adathordozókat pedig lefoglalták.

A hadgyakorlat-változat azt is érthetőbbé teszi, miként fordulhatott elő, hogy július 17-én, az utasszállító 16.20-kor történt lelövését követően, VALCMAN BÁBELNÖK 17.00 ÓRÁRA ÖSSZEHÍVTA A NEMZETBIZTONSÁGI TANÁCS RENDKÍVÜLI ÜLÉSÉT. Ennek témája az volt, hogy a “szeparatisták és terroristák” kezébe légvédelmi rakéták kerültek. UGYANIS ERRŐL SZÓLT VOLNA A BALUL VÉGZŐDÖTT „HADGYAKORLAT”. ÉS EKÖZBEN CSUPÁN 18.00 – 18.30-KOR ÉRKEZTEK MEG KIJEVBE AZ ELSŐ HÍREK AZ UTASSZÁLLÍTÓ LELÖVÉSÉRŐL. Aminek esetében a teljes junta-, a teljes amerikai és világsajtó szinte azonnal “tudta”, hogy a gépet (előbb az oroszok, majd) a “terroristák” lőtték le.

6. Az amerikaiak és szövetségeseink magatartása egyelőre arra mutat, hogy az ismertetett ukrán magyarázat/magyarázkodás ellenére Oroszország, illetve a felkelők felelősségét akarják bizonygatni. És mivel “terroristákról” van szó, INDOKOLT “A SZABAD, FÜGGETLEN ÉS DEMOKRATIKUS UKRAJNA” MEGVÉDÉSE A TERRORISTÁKTÓL – AKÁR KÖZVETLEN AMERIKAI ÉS NATO-BEAVATKOZÁS ÚTJÁN IS.

7. Valcman bábelnök, egy héttel ezelőtti ígéretét felrúgva – mely szerint a légi szerencsétlenség helyszínének 40 kilométeres körzetében nem indítanak támadást – utasítást adott arra, hogy a hadsereg foglalja el a repülőgép-szerencsétlenség ma még a népfelkelők kezén lévő színhelyét. AZ ERŐTELJES TÜZÉRSÉGI TŰZBEN EGYRÉSZT LEHETETLENNÉ VÁLT A SZAKÉRTŐK MUNKÁJÁNAK FOLYTATÁSA, MÁSRÉSZT – FÉLŐ – NAGYON FONTOS TÁRGYI BIZONYÍTÉKOK SEMMISÜLHETNEK MEG, TŰNHETNEK EL. Olyanok, amelyek bizonyíthatnák az ukrán hadsereg bűnét. Ellentétben a világ-, közöttük a magyar, sajtót elárasztó koholmány- és rágalomkampánnyal, AZ UKRÁN JUNTA AZ, AMELYIK NEM TESZI LEHETŐVÉ A NEMZETKÖZI VIZSGÁLÓBIZOTTSÁG HELYSZÍNI LÁTOGATÁSÁT. HOLLANDIA TILTAKOZOTT A KIJEVI HATALOM E HADMŰVELETEI ELLEN.

8. Hollandia – ausztrálokkal megtámogatva – KOMMANDÓS EGYSÉGET KÜLDÖTT KELET-UKRAJNÁBA, AMELY MÁR ÚTON VAN (talán azóta meg is érkezett már). Hivatalosan a holland szakértők biztonságára vigyáznak – valójában azonban FELADATUK LESZ AZ IS, HOGY VISSZAVERJÉK A “SZEPARATISTÁK” ÉS A KORMÁNYCSAPATOK ESETLEGES TÁMADÁSÁT. (És már korábbról tudjuk: megpróbálják majd kézre keríteni a donyecki néphadsereg tehetséges főparancsnokát is, akinek vezetésével a korábbi népfelkelők egyre fegyelmezettebb, egyre ütőképesebb hadsereggé váltak, nehezítve a tartomány térdre kényszerítését.)

A HOLLAND KOMMANDÓ – főleg, ha még harcba is keveredik / keveri magát – PRECEDENS ÉRTÉKŰ. Az első lépés egy nyílt NATO katonai intervenció felé.

Major János

Az információk többségének forrása: http://rt.com/tags/ukraine/
Lásd még: http://www.liveinternet.ru/users/dmitryuspeh/post331944174/
http://zakon.mirtesen.ru/blog/43016932968/SSHA-ffshoke?